19:52 , subota , 18 novembar 2017
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / UHAPŠENE 32 OSOBE U GACKU ZBOG KRAĐE GORIVA

UHAPŠENE 32 OSOBE U GACKU ZBOG KRAĐE GORIVA

Policija je uhapsila 32 osobe zbog organizovane krađe goriva iz Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko, saopšteno je juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

 riteU policiji su istakli da sve osumnjičene koji su pali u akciji „Dizel“ terete da su duže vremena organizovano i kontinuirano krali gorivo iz RiTE „Gacko“.

– Blokirana je cijela teritorija opštine Gacko, a pretreseni su objekti na 32 lokacije. Više detalja ne možemo da otkrivamo dok ne bude okončana istraga i ispitivanje osumnjičenih – rekli su u MUP-u RS.

Kako nezvanično saznajemo među uhapšenima je i nekoliko radnika RiTE „Gacko“, a svi osumnjičeni su bili organizovani u grupu u kojoj je svako imao precizno određenu ulogu.

Akciju su sproveli  pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog i teškog kriminaliteta MUP-a RS po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva.

U ovom tužilaštvu su istakli da ne mogu da iznose detalje dok im policija ne preda osumnjičene.

Ni u RiTE „Gacko“ nisu mogli da daju više informacija osim potvrde da među uhapšenima ima njihovih radnika.

– Na putu sam i ne znam o čemu se radi. Čuo sam da među uhapšenima ima naših radnika. Krađa goriva je kod nas nažalost česta pojava i predstavlja veliki problem koji traje  duže vrijeme – kaže direktor RiTE „Gacko“ Srđan Milović.

Policija je ove godine oduzela više od 5.000 litara nafte ukradenih iz mašina RiTE „Gacko“.

Izvor: Glas Srpske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *