17:47 , субота , 26 мај 2018
Početna / VIJESTI / 10 NAJBOLJIH BESPLATNIH TURISTIČKIH ATRAKCIJA NA SVETU

10 NAJBOLJIH BESPLATNIH TURISTIČKIH ATRAKCIJA NA SVETU

Plivanje sa svinjama na ostrvu Egzuma, neobični buvljak u Bruklinu…Predstavljamo Vam zanimljive, a potpuno besplatne načine da provedete vreme na sledećim svetskim destinacijama…

 

images-2017-03-10_najboljih_besplatnih_turistickih_atrakcija_na_svetu_aps_643245754

1. Svinjsko ostrvo (Bahami)

Ovo je jedino mesto na Karibima gde možete da se šunjate oko poznatih ličnosti, a da ne potrošite novac. To je zbog toga što ove zvezde i ne znaju da su poznate. Svinje sa ostrva Egzuma žive u divljini i vole da plivaju.

Prema legendi, ostavili su ih mornari koji su želeli da ih pojedu u povratku, ali se nikad nisu vratili, ostavljajući ih da se okrenu divljini.

2. Narodni muzej u Bangkoku (Tajland)

Bangkokian muzej je skriveni dragulj u gradu gde se većina blaga ponosno pokazuje.

Ovaj čudan narodni muzej se sastoji iz dve stare kuće sa sobama punim savršeno očuvanih ličnih stvari koje su stare više od jednog veka. Izgleda kao da su vlasnici ušli kroz ulazna vrata da pokupe nudle u 1935. godine i niakd se nisu vratili.

3. Market čaja Maliandao (Kina)

Uživajte potpuno besplatno u isprobavanju različitih vrsta čajeva na najvećem marketu čaja u severnoj Kini.

4. Park Jojogi (Tokio)

Od svih parkova u Tokiju, ovaj je verovatno najlepši i idealan za izlete, frizbi, sviranje i plesanje sunčanim danima. Na plaži preko puta parka se održavaju besplatni festivali vikendima tokom leta.

5. Plaža Ipanema (Rio de Žaneiro)

Jedno od najboljih načina da provedete sunčani dan u Riju jeste na Ipanemi. Plivanje, surfovanje, duge šetnje ili jednostavno uživanje i posmatranje uličnih umetnika učiniće vam provod na ovoj plaži još lepšim.

6. Bašte Versajskog dvorca (Pariz)

Uređeni i pedantni vrtovi, elegantne statue i fontane, staze za šetnju ispred Versajskog dvorca su božanski i besplatni za posetioce između novembra i marta.

7. Buvljak u Bruklinu (Njujork)

Jedan od najboljih marketa u čitavom gradu jeste buvljak u Bruklinu, na kojem se nalazi više od 100 tezgi na kojima možete da nađete sve od ploča, postera iz 1930-ih godina, vintidž odeće, nakita, umetničkih dela…

8. Nacionalni park Sidnejske luke (Sidnej)

Većina atrakcija u ovom parku, koji se prostire na 392 hektara je besplatno, uključujući amfiteatar Bradleys Hed, popularno mesto za piknik i uživanje u pogledu i mesto Grotto Point.

9. Nacionalni muzej Irske (Dablin)

Ovaj moćni muzej istražuje nasleđe Irske kroz 4 miliona predmeta koji su rasuti na četiri lokacije, od kojih su tri u Dablinu.

U Nacionalnom muzeju Irske ćete moći da istražite praistorijsku i vikinšku eru Irske, dekorativnu umetnosti i istoriju oružja, ali i skelet irskog losa.

10. Bašta kraj obale (Singapur)

Tematski park u Singapuru krase se sastoji iz dva dela: prvi deo predstavlja kolekciju veštačkog drveća, a drugi su dve velike kupole koje oponašaju klimu i okruženje planinskih vrhova.

Na samom ulazu u baštu se nalazi najveća atrakcija, ogromna stabla visoka između 25 i 50 metara.

Izvor: nationalgeographic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *