22:12 , среда , 12 децембар 2018
Početna / BIJELJINA / ZABRANJENE POSJETE ZBOG POVEĆANOG BROJA VIRUSNIH INFEKCIJA

ZABRANJENE POSJETE ZBOG POVEĆANOG BROJA VIRUSNIH INFEKCIJA

U bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini od danas su zabranjene posjete pacijentima zbog povećanog broja oboljelih od akutnih virusnih infekcija i najavljene epidemije gripa, saopšteno je iz Bolnice.

9808

Direktor Bolnice Siniša Maksimović navodi da je ovakva odluka donesena u skladu sa prijedlogom sa sastanka Tima za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija koji je održan juče.

„Informacije o zdravstvenom stanju pacijenata u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica `Sveti Vračevi` Bijeljina zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 055/415-555 i brojeve lokala odgovarajućih odjeljenja od načelnika, šefova, glavnog dežurnog bolnice ili dežurnih ljekara službi i odjeljenja“, dodaje se u saopštenju.

Za sprovođenje zabrane posjeta nacijentima u Bolnici odgovorni su zaposleni, dok će nadzor nad primjenom odluke vršiti načelnici odjeljenja i službi.

„Molimo građane koji su planirali da posjete hospitalizovane pacijente da poštuju odluku o zabrani posjeta pacijentima da bi se smanjila izloženost pacijenata, kao i posjetilaca, riziku od virusnih infekcija i najavljene epidemije gripa“, apeluju iz Bolnice.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *