14:11 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / REVIZIJA TUŽBE PROTIV SRBIJE ZAKOČILA BI REFORME u BiH!

REVIZIJA TUŽBE PROTIV SRBIJE ZAKOČILA BI REFORME u BiH!

Revizija tužbe BiH prema Srbiji u ovom trenutku predstavljala bi kočnicu u provođenju ekonomskih reformi u BiH, poručio je specijalni predstavnik Evropske unije Lars Gunar Vigemark na jučerašnjoj Konferenciji o liderstvu i biznisu u Banja Luci.

VIGEMARK EVROPAVigemark je ocijenio da godinu i po od provođenja Reformske agende postoje pozitivni rezultati koji bi u narednom periodu trebalo da budu još vidljiviji i pozvao građane BiH da budu strpljivi u iščekivanju rezultata.
– Vi ste u vrlo važnom procesu, gdje sa jedne strane provodite zakonske, privredne reforme a s druge strane tu je proces evropskih integracija kroz popunjavanje Upitnika i druge aktivnosti. Ono što u ovom trenutku mogu da uradim jeste da apelujem na sve u ovoj zemlji da ne meijšaju i ne uključuju neka dodatna pitanja, promjenu izbornog zakonodavstva, federalizaciju, itd. U ovom trenutku sve su to pitanja koja skreću pažnju sa najvažnije stvari, a to je privreda i ekonomija – rekao je Vigemark.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će BiH predati zahtjev za reviziju Tužbe Međunarodnom sudu pravde u Hagu ukoliko u narednih desetak dana bude procijenjeno „da postoje dodatne činjenice koje bi mogle biti osnov za obnavljanje tužbe“.

Šef misije OEBS-a Džonatan Mur izjavio je da za reviziju nema osnova.
„Pod takvim uslovima kad nema novih dokaza i kad je moguće da će biti puno političkih posljedica, kad neće biti nikakvog pozitivnog rezultata u međunarodnom sudu, naš savjet je da se to zaustavi“, rekao je Mur.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *