18:00 , петак , 24 мај 2019

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ u Bijeljini je na prvom mjestu u Republici Srpskoj po broju članova i posjetilaca u prošloj godini, a poslovnu godinu završila je sa ostvarenim vlastitim prihodom od 27.000 KM koji je predat u trezor grada.

biblioteka

U izvještaju o radu, koji će sutra biti razmatran u Skupštini grada, navodi se da je Biblioteka godinu završila sa 6.456 upisanih članova i 110.000 posjetilaca.

U prošloj godini Biblioteka je obogaćena sa 3.518 novih naslova, od čega je 176 kupljeno, 2.271 knjiga dobijena je kao poklon, a 1.071 nabavljena kao obavezan primjerak.

Biblioteka je u 2015. godini bila izdavač knjiga „Lipovice na Majevici“ – monografija i rodoslovi autora Radivoja Rade Tojića, „Zavičajni snovi“ zbirka poezije Momčila Tubića, „Neki ljudi u vremenu“ – intervjui i reportaže autora LJube LJubojevića, „Pozajmljeno od zaborava“ rodoslov autora Tome Kovačevića i „Čuvari dječijih snova“ – zbornik poezije sa Šestih susreta mladih pjesnika Bijeljine, Vukovara i Sremske Mitrovice. Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ u Bijeljini osnovana je 1932. godine i najstarija je ustanova kulture u tom gradu.

Izvor: Bijeljinadanas 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *