14:25 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIH / 9. JANUAR REPUBLIČKI PRAZNIK I NERADNI DAN

9. JANUAR REPUBLIČKI PRAZNIK I NERADNI DAN

U skladu sa članom 7. Zakona o praznicima Republike Srpske( „Sl. Glasnik RS“ br.43/07), vjerski praznik je pravoslavni Božić, koji se praznuje na Badnji dan i dan Božića, tako da vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta 06.01.2016.godine (srijeda) i 07.01.2016.godine (četvrtak), saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

prikaz (4)

Prema članu 2. i 3. istoimenog Zakona, republički praznik je Dan Republike, koji se praznuje 09.01.2016. (subota) i to je neradni dan.

„U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti. Zakonom je propisano da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika Republike i u kom obimu“, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Izvor: Nezavisne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *