11:53 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / SPORT / ABUBAKAR NA KORAK OD PARTIZANA,MARKINJOS NA ČEKANJU

ABUBAKAR NA KORAK OD PARTIZANA,MARKINJOS NA ČEKANJU

Posle dodatnog angažmana trenera Milinkovića i direktora Vazure kamerunski napadač promenio stav, Branislav Jovanović se ipak ne vraća, čeka se još Markinjo.

oUMARU

Prvo je rekao da neće, ali posle još jednog poziva iz Humske izgleda da hoće. Abubakar Oumaru se predomislio i kako sada stvari stoje nalazi se na pola koraka do prelaska u Partizan.

Šanse da se kamerunski napadač ovog ljeta vrati u Srbiju i obuče crno-beli dres drastično su se povećale u danu kad se ekspedicija ovdašnjeg prvaka preselila u Sloveniju na završnu fazu pripremnog perioda. Šef stručnog štaba Partizana, Zoran Milinković lično je obnovio kontak sa bivšim prvotimcem Crvene zvezde, OFK Beograda i Vojvodine i kako se može čuti sa više strana privoleo ga da ponovo razmotri opciju igranja u Superligi, ali i šansu koja mu se nudi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kad se tome doda angažovanost generalnog direktora crno-belih Miloša Vazure koji je tokom ponedeljka razgovarao s menadžerima Abubakara Oumarua ne čudi što je došlo do približavanja stavova. Toliko da postoje čak i nagoveštaji da će bivši fudbaler Beverena (istekao mu ugovor sa Belgijancima) već u utorak doputovati u Beograd na potpis dvogodišnjeg ugovora, a onda se prodružiti novim klupskim drugovima na Pohorju.

Partizan je Abubakaru Oumaruu ponudio platu u visini njegovih primanja u Belgiji, ali mu je na ime bonusa obećao takve nagrade koje bi ga učinile jednim od najplaćenijih igrača tima i to je, po svoj prilici, bio ključni detalj u razgovorima sa ljudima iz Humske 1. Dodatni razlog za Abubakarov pristanak je činjenica da je u Vojvodini sarađivao upravo sa Zoranom Milinkovićem i upućeni kažu da ga je to navelo da odbaci probu u Muskronu i prihvati ponudu Partizana, koji njegovim angažmanom dobija značajno pojačanje u navalnom redu. I fudbalera kome aklimatizacija na ovdašnji fudbal neće biti potrebna, jer je u njemu proveo četiri godine.

S druge strane, angažman Gabrijela Markinjosa i dalje tapka u mestu i za sada nema nagoveštaja da li će Al Nasr, klub iz Saudijske Arabije, sa kojim Brazilac ima važeći ugovor pustiti na pozajmicu. Zato, zna se da u Partizan neće doći Branislav Jovanović. Prvotimac Hapoela iz Akre ima daleko veća primanja u Izraelu u odnosu na ono što mu je Partizan ponudio.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *