19:23 , понедељак , 23 јул 2018
Početna / BIH / ADVOKAT MILOŠ STEVANOVIĆ IZ BIJELJINE KUPUJE „BOBAR OSIGURANJE“

ADVOKAT MILOŠ STEVANOVIĆ IZ BIJELJINE KUPUJE „BOBAR OSIGURANJE“

Firma „Standard Group“ iz Bijeljine, u vlasništvu porodice Stevanović, dostavilo je Agenciji za osiguranje Republike Srpske pismo namjera da izvrši dokapitalizaciju „Bobar osiguranja“ Bijeljina i postanu većinski vlasnik oko 76% kapitala. Iznos koji „Standard Group“ namjerava da uplati je nešto manji od 4.000.000 KM, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

prikaz (2)

Agencija za osiguranje načelno je saglasna da novi investitor izvrši dokapitalizaciju u ovom iznosu, te su već dogovoreni rokovi i uslovi transakcije. Očekuje se da kompletna transakcija bude završena do sredine decembra.

Ovim će jedina kompanija iz sistema „Bobar“ ostati da funkcioniše i neće otići „pod led“, s obzirom da već duže vrijeme imaju problem sa adekvatnošću kapitala, koji će sada biti drastično popravljen, ne samo dokapitalizacijom već i sa novim menadžmentom koji vlasnici namjeravaju da dovedu.

Problemi u „Bobar osiguranju“ su počeli nakon smrti Gavrila Bobara, jer su imali prikrivena jemstva koja su sada u cjelosti isplatili.

Novi vlasnik namjerava da ovo društvo stabilizuje i reorganizuje, proširi se na tržište Federacije BiH, te očuva sadašnji broj zaposlenih.


Osoba sa dobrim političkim vezama

Nezvanično, iza cijele priče stoji advokat Miloš Stevanović iz Bijeljine.

Široj javnosti poznat je kao osoba koja zastupa veliki broj stranih kompanija u Republici Srpskoj i BIH, blizak je i sa vladajućom strukturom, ali i sa opozicijom, a većina političara koristi njegove advokatske usluge.

Stevanović je poznat i po tome što je miljenik i međunarodne zajednice, pa se u njegovoj kancelariji u Bijeljini mogu vidjeti i visoki međunarodni zvaničnici, ali i sadašnji politički establišment Republike Srpske.

Stevanović je završio prava u Beogradu, a usavršavao se u Londonu i Harvardu. Trenutno ima u sistemu 55 zaposlenih ljudi.

Bio je jedan od najozbiljnijih kandidata za ministra unutrašnjih poslova u sadašnjoj Vladi Željke Cvijanović.

Kada je dolaskom Aleksandra Vučića na vlast u Srbiji došlo do krize i zahlađena političkih odnosa na relaciji Banjaluka – Beograd, Stevanović je uspješno posredovao kod ministara u Srbiji da se sastanu sa pojedinim ministrima iz Republike Srpske.

Stevanović je poznat i po tome što je jednom broju domaćih političara uspio da obezbijedi da im se skinu sankcije međunarodne zajednice.

 

 

Izvor: Capital.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *