19:57 , среда , 22 мај 2019
Početna / REGION / AKO IDETE USKORO U GRČKU, TREBA DA ZNATE DOKAD ĆE TRAJATI NEVRIJEME

AKO IDETE USKORO U GRČKU, TREBA DA ZNATE DOKAD ĆE TRAJATI NEVRIJEME

Veliko nevreme koje je zahvatilo Grčku potrajaće još nekoliko dana, a najviše su zahvaćene južne i istočne obale Grčke, uz Egejsko more. Temperature će biti niže nego što je to uobičajeno za ovo doba godine.

ig4ktkpTURBXy8wZTBmZDliNDAwNDEzYzhhODdjMDBlMzA4YmRlZTBjMi5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Vremenska pojava „Meduza“, kako se vidi na satelitskom snimku, nadvila se nad celom Grčkom. Masa oblaka međutim izazvala je kolaps na ulicama uglavnom u istočnim delovima zemlje, u kojoj se trenutno nalazi veliki broj srpskih turista na letovanju. Kako se vidi na satelitskom snimku, oblaci su zahvatili gotovo polovinu Balkanskog poluostrva.

Tasos

Na Tasosu se još danas očekuju obilne kiše, kao i sutra u prvoj polovini dana, dok se razvedravanje i prestanak padavina najavljeni za sutra posle podne. Sunčano vreme ponovo se najavljuje od srede.

Halkidiki

Slično vreme očekuje se i na Halkidikiju, gde je za danas prognozirano olujno nevreme, sa jakom i kišom i grmljavinom. Za sutra se očekuje sunčano vreme sa povremenim pljuskovima, dok će potpuno razvedravanje nastupiti od srede. Na Halkidikiju se nalazi i Sitonija, koja je najviše pogođena nevremenom.

Kavala

U Trakiji i istočnoj Makedoniji već danas se najavljuje manje padavina, koje bi trebalo da potpuno prestanu do sutra pre podne, nakon čega će uslediti sunčano vreme sa temperaturama prosečnim za ovo doba godine.

Solun

Jake kiše praćene grmljavinom potrajaće do kraja dana. Vreme će do sutra ujutru biti hladno uz jak vetar, a od sutra pre podne očekuje se razvedravanje i potpuni prestanak padavina.Oblačno će biti još u sredu, a od četvrtka će uslediti potpuno razvedravanje.

Larisa

U regiji Tesalije za danas su najavljene najniže temperature, sa obilnim pljuskovima i grmljavinom. Međutim, već od sutra se najavljuje prestanak padavina.

 

IZVOR: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *