8:04 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / BIH / AMERIKANKA POKAZALA SREDNJI PRST BAKIRU IZETBEGOVIĆU, ZAVRŠILA U POLICIJI

AMERIKANKA POKAZALA SREDNJI PRST BAKIRU IZETBEGOVIĆU, ZAVRŠILA U POLICIJI

Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva juče su privedeni na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika SDA.

bakir-1

„Incident“ se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića. I član Predsjedništva bio je u automobilu. Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst, otkriva “Dnevni avaz”.

“Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom, niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu”, ispričaa je prijatelj ove Amerikanke dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi.

Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Onda su pozvali policiju i došle su dvije patrole. Ispred zgrade Kantona Sarajevo bili su nekoliko policijskih službenika, tjelohranitelji, djevojka i njen prijatelj.

“Šta je ovo, da nije kakva dojava o bombi bila ili neki teroristički napad”, prokomentirao je jedan prolaznik.

Nakon službene zabilješke, policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu.

“Ona je u šoku, da je znala da će se ovo dogoditi, ne bi to nikad uradila, iako je ogorčena na naše političare. Uvijek govori da su š…i, jer godinama radi ovdje i vidi kako narod živi”, dodaje prijatelj državljanke SAD.

Na kraju je morala platiti kaznu za narušavanje javnog reda i mira. MUP Kantona Sarajevo je saopštio:

“Dana 24. 08. 2017. godine u 11 i 55 sati, policijski službenici II PU su državljanki USA, L. F. P., rođena 1991. godine, nastanjena u USA, izdali prekršajni nalog, zbog izvršenog prekršaja iz člana 8 stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo (drsko ponašanje), koji je prihvatila. O pomenutom događaju je upoznat sudija Opštinskog suda u Sarajevu”, naveli su iz MUP-a.

(avaz.ba)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *