6:18 , недеља , 24 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / AMS RS: MAGLA NA PODRUČJU SMEBERIJE

AMS RS: MAGLA NA PODRUČJU SMEBERIJE

Magla jutros smanjuje vidljivost na auto-putu PrnjavorDoboj i na putevima na području Semberije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

069251

Na području Donjeg Podrinja, na dionicama koje vode preko planinskih prevoja I visoravni, vjetar nanosi snijeg na kolovoz, posebno na putnom pravcu Dobro Polje-Kalinovik-Ulog.

Na području Federacije BiH zbog smanjene vidljivosti saobraćaj je usporen na auto-putu Sarajevo-Zenica, te magistralnim putnim pravcima Konjic-Jablanica, Doboj-Tuzla, Tuzla-Bijeljina, Tuzla-Orašje i Kaonik-Vitez.

iz AMS upozoravaju vozače na jake udare vjetra na putnom pravcu Jablanica-Mostar.

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH jutros se vozi po pretežno suvom kolovozu, ali i dalje na pojednim dionicama ima poledice, posebno u planinskim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po mjestimično vlažnim kolovozu.

Petlja „Mahovljani“ zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju „Aleksandrovac“.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu „9. januar“ Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put mehanizacije angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Prnjavor.

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Vijaka u Vijačanima.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse „Drinatrans“ iz Zvornika.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje su aktuelni radovi na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja na području Hrvatske, pa se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

 

IZVOR-AMS RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *