20:38 , среда , 23 мај 2018
Početna / SVIJET / ODGOVORNOST ZA UBISTVO AMBASADORA PREUZELA AL-NUSRA!

ODGOVORNOST ZA UBISTVO AMBASADORA PREUZELA AL-NUSRA!

Odgovornost za ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova preuzela je teroristička organizacija „Džeiš el Farah“, ranije poznata kao Nusra Front, javila je danas agencija Tas s.

Ruska agencija se poziva na tv mrežu „El Sumarija“. Teroristička grupa preuzela je odgovornost putem pisma koje se pojavilo na internetu.

Karlov je ubijen u ponedeljak uveče, a sutra će biti sahranjen u Moskvi.

b_161219102

Na njega je iz pištolja pucao bivši turski policajac dok je držao govor otvarajući izložbu fotografija „Rusija očima Turaka“ u jednoj galeriji u Ankari. Ruske i turske vlasti su napad okarakterisale kao teroristički čin.

Ranije danas turski mediji su javili da je broj ljudi koji je uhapšen u vezi sa istragom ubistva ruskog ambasadora porastao na 13.

Hapšenja su sprovedena u provinciji Ankara, Izmir i Ajdin, javila je televizija NTV, pozivajući se na izvore u policiji. Raniji izveštaji pokazivali su da je uhapšeno šest rođaka napadača. Neki od njih su, navodno, povezani sa takozvanom Terorističkom organizacijom Fetulaha Gulena, koga je Ankara optužila za neuspeli puč u julu ove godine.

 Izvor: Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *