0:53 , недеља , 17 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / APEL GRAĐANIMA DA SPRIJEČE POŽARE

APEL GRAĐANIMA DA SPRIJEČE POŽARE

POZARCentar javne bezbjednosti Bijeljina apelovao je na građane, poljoprivrednike i šumske radnike da budu oprezni i odgovorni da bi bili spriječeni požari na otvorenom i šumski požari koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana, s obzirom na izuzetno visoke temperature koje pogoduju izazivanju i širenju vatre.

Iz CJB je najavljeno da će policija, u okviru svojih ovlašćenja, preduzimati zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

U saopštenju se precizira da ostatke žitarica i drvenog otpada ne treba spaljivati unutar ili u blizini šumskih kompleksa, te da spaljivanje korova treba obavljati samo uz povoljne vremenske uslove i na površinama koje se mogu kontrolisati.

U apelu se ističe da pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala treba potpuno ugasiti nesagorjele ostatke da bi bilo spriječeno njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja.

Iz CJB Bijeljina podsjećaju da su nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora, pri uređenju poljoprivrednih imanja, česti uzroci požara.

Građani su pozvani da u slučaju nekontrolisanog širenje vatre odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj 122.

infoBN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *