16:24 , недеља , 18 август 2019
Početna / REGION / APSURD NA JADRANU: TURISTA MNOGO, KAFIĆI ZATVORENI

APSURD NA JADRANU: TURISTA MNOGO, KAFIĆI ZATVORENI

Oktobar izgleda kao da je septembar, more je prijatno za kupanje, kafići i restorani otvoreni su duže nego inače u ovo doba godine.

Ima štednje, a i vreme turističkim radnicima ide na ruku, generalna je ocena Valentine Vitković, direktorke Turističke zajednice Brela, trenutne situacije u mestu koje ove godine obeležava 50. godišnjicu prve turističke nagrade Brela – šampion turizma kao nalepše destinacije na Jadranu.

Optimistične su i brojke. Trenutno je u Brelima registrovano 1.200 turista, što je za 10 odsto više nego lani. Uglavnom je reč o gostima u hotelskom smeštaju.

Pogledate li najveću platformu za rezervaciju smeštaja, vidi se da je u trećem delu meseca raspoloživo 47 odsto smeštaja, što je izvrsno za ovaj period godine. Dobre su brojke i kada se baci pogled na prvih devet meseci 2018. godine, gde se beleži rast od šest odsto po pitanju ostvarenih noćenja.

U tom je periodu, naime, ostvareno gotovo 600.000 noćenja. U hotelskom smeštaju je zabeležen rast od 14 odsto, iako je lani, napominje Vitković, hotel kasnio s radovima oko renoviranja pa je otvoren tek kasnije. Mahom se radi o gostima iz Nemačke, Švedske, BiH, Norveške, Hrvatske kao i Velike Britanije, dok među gostima u privatnom smeštaju prednjače Poljaci, Česi, Nemci, Slovaci i Ukrajinci.

„Do zatvaranja hotela očekuje se još oko 30.000 noćenja, što bi značilo da ćemo ove godine registrovati ukupno 600.000 noćenja“, kaže Vitković, prenosi Seebiz.

 

IZVOR-B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *