10:30 , utorak , 12 decembar 2017
Početna / SPORT / AUSTRIJANCI NAJMANJE O FUDBALU, ULICE JOŠ PRAZNE

AUSTRIJANCI NAJMANJE O FUDBALU, ULICE JOŠ PRAZNE

Nekoliko sati pre početka meča Austrija – Srbija na ulicama Beča nema naznake da bi posle radnog vremena trebalo da ih okupira nekoliko hiljada Srba.

88747649359d7691a4dc13611045620_w640

Oblačno jesenje vreme uz stalnu pretnju kiše savršeno se poklopilo sa raspoloženjem domaćina koji je ostao bez šanse da se plasira u Rusiju.

Bečki mediji u najavi utakmice i dalje akcenat stavljaju na haos u Savezu i izostanak nekoliko ključnih igrača, ali im smetaju fotografije koje na društvene mreže kači David Alaba.

Jedan od nosilaca igre ovog tima ovih dana vredno trenira u Bajernu, dok nije mogao da pomogne nacionalnom timu.

Pojedini mediji navode da će najveći motiv tima Marsela Kolera biti sa sačuva čast na svom terenu, dok javnost pokušava da im podigne samopouzdanje.

S druge strane, Srbi najavljuju žurku na ulicama Beča, planirano je organizovanje „kortea“u centru grada na Švedenplacu, odakle će se prošetati do stadiona „Ernst Hapel“, koji je udaljen oko četiri kilometra.

Spekuliše se da će biti oko 35.000 Srba na tribinama, dok neki austrijski mediji ublažavaju tu brojku i očekuju oko 20.000.

U međuvremenu, oko podneva nije bilo jasnih znakova srpske opsade, u centru grada je bilo skoro nemoguće naći bilo čiju zastavu, a zatišje vlada i Otakringštraseu, inače poznatm kao „Balkanska ulica“.

Ali, s obzirom da je radni dan, najavljena“ „opsada“ očekuje se posle radnog vremena, tačnije oko 17 časova kada je i najavljeno okupljanje navijača na Švedenplacu.

 

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *