10:10 , среда , 19 септембар 2018
Početna / ISTAKNUT / AUSTRONAUT BAZ OLDRIN TUŽIO DJECU

AUSTRONAUT BAZ OLDRIN TUŽIO DJECU

Američki astronaut Baz Oldrin tužio je svoju decu i njihove bivše poslovne menadžere jer su mu navodno ukrali novac, ali i za klevetu jer govore da boluje od demencije. Tužba je podneta sedam dana posle zahteva njegovog sina i ćerke da imaju kontrolu nad njegovim finansijama, jer on „kognitivno opada“, piše Bi-Bi-Si.

U tužbi, s druge strane, astronaut tvrdi da su mu sin, ćerka i bivša menadžerka Kristina Korp potkopavali „romantične veze“ i da su mu branili da se ženi.

Njegova deca, Endru i Dženis Oldrin na sudu su, ranije ovog meseca, rekli da je njihov otac počeo da se povezuje sa novim prijateljima koji žele da ga otuđe od porodice i da troši novac „zabrinjavajućom brzinom“.

Tužba gospodina Oldrina tvrdi da su njegov sin i gospođa Korp nepravedno preuzeli kontrolu nad njegovim finansijama – uključujući milione dolara vredne „svemirske memorabilije“ i „svemirske artefakte“.

Osim toga penzionisani astronaut tvrdi da su ga klevetali godinama govoreći da pati od demencije, da su iskorišćavali, oduzimali imovinu.

Njegov najstariji sin nije uključen u tužbu.

Stručnjak za psihičko zdravlje imenovan od strane suda proceniće Oldrina tokom sledeće nedelje u kakvom je zdravstvenom stanju, a njegova deca kažu da su tužna zbog „neopravdane“ tužbe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *