9:49 , четвртак , 18 јул 2019
Početna / ISTAKNUT / BAJAGA, SREĆAN ROĐENDAN!

BAJAGA, SREĆAN ROĐENDAN!

Momčilo Bajagić Bajaga je srpski rok muzičar koji istovremeno radi kao kompozitor, tekstopisac, gitarista i pevač. Frontmen je grupe „Bajaga i instruktori“ koja je stekla popularnost širom zemalja bivše Jugoslavije. Pre ove grupe Bajaga je kao ritam gitarista svirao sa grupom „Riblja čorba“. Ostavio je svoj trag i kada je u pitanju muzika u domaćoj filmskoj industriji. Rođen je 19. februara 1960. godine u Bjelovaru u Hrvatskoj, a živi i radi u Beogradu.

Bajaga-Braca-Nadezdic-1-900x500
Iza Momčila Bajagića Bajage je bogata diskografija, veliki broj hitova, koji ga smeštaju u sam vrh rok scene u bivšoj Jugoslaviji. Muzičar je aktivan i dan danas, a njegovi koncerti su itekako posećeni. Procenjuje se da su Bajaga i njegovi „instruktori“ do sada prodali više od pet miliona nosača zvuka!

Najveći hitovi su im pesme „Sa druge strane jastuka“, „Život je nekad siv, nekad žut“, „Plavi safir“, „Tamara“, „Moji drugovi“, „Tišina“, „Muzika na struju“, „442 do Beograda“, „Daljina, dim i prašina“, „Šou počinje u ponoć“, „Jedino to se zove ljubav“  i mnoge druge…

Iza njega je dugogodišnja karijera, a može se reći i to da je jedna od retkih linosti na domaćoj estradnoj sceni za čije ime se ne vežu afere i skandali. U medijima se retko pojavljuje.

Bajaga, srećan rođendan!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *