5:30 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIH / BEVANDA: IZMJENE AKCIZA TREBALO DAVNO USVOJITI

BEVANDA: IZMJENE AKCIZA TREBALO DAVNO USVOJITI

20161128190730_223556

Banjaluka – Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da je zakonske izmjene o akcizama koje traži Međunarodni monetarni fond /MMF/, što se njega tiče, trebalo davno usvojiti, te dodao da to ne zavisi od njega, već od parlamenta BiH.

On je rekao novinarima u Banjaluci da je to jedna od odrednica aranžmana BiH sa MMF-om i da je odgovornost svih da to bude usvojeno.

Bevanda je podsjetio da su „akcize već bile pale u parlamentu“ /na sjednici u Predstavničkom domu/, te da ne vidi nijedan novi detalj koji bi se dodao ili oduzeo ranijem prijedlogu rješenja, a sada je na parlamentu BiH da odluči hoće li podržati te izmjene ili ne.

On je dodao da je jedna od strukturalnih odrednica iz pisma namjere usklađivanje zakona u oblasti bankarstva i osiguranja.

„Donose se novi zakoni o bankama, novi zakoni o agencijama za bankarstvo, kao i zakonske izmjene o Agenciji za osiguranje depozita i ti zakoni moraju biti usklađeni. Mislim da su entitetske vlasti i Centralna banka pred usklađivanjem svega toga i očekujem da se to riješi u što skorijem roku“, dodao je Bevanda.

IZVOR: GLAS SRPSKE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *