22:25 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / REGION / BG RADNJE OPUSTOŠENE, NESTAŠICE I LISTE ČEKANJA

BG RADNJE OPUSTOŠENE, NESTAŠICE I LISTE ČEKANJA

1555794587587676a4e523e609232873_w640Beograd — Sneg koji je prethodnih dana zavejao Srbiju najviše je išao naruku trgovcima. U Beogradu je povećana prodaja obuće i grejnih tela.

 

Niske temperature i kvarovi na toplovodnim mrežama primorali su sugrađane da pazare nova grejna tela, a prodavnice bele tehnike opustošene su za tili čas. I prodavci obuće zadovoljno su trljali ruke, pa je zimske čizme, pogotovo za najmlađe, ovih dana teško pronaći, pišu Večernje novosti.

Grejalice i radijatori prodavali su se kao na traci, pa oni koji na vreme nisu pohitali u radnje, ovih dana teško da mogu da ih nabave. U nekim prodavnicama prave se i liste čekanja, pa oni koji imaju strpljenja da čekaju mogu da rezervišu svoj komad.

“Obišla sam pola Beograda i petnaestak radnji, ali kalorifer ne mogu nigde da nađem”, kaže Violeta Pajić.

“Svuda dobijem isti odgovor, da ne mogu da odgovore na ovoliku potražnju i da čekaju da im stigne nova količina. Dotad ne znam kako ću preživeti ovu hladnoću”, dodaje ona.

I roditelji su muku mučili da pronađu čizme za sneg za svoje mališane. „Snegarice“ i duboke nepromočive cipele planule su već sa prvim pahuljama, a i rasprodaja do 50 odsto dodatno je ispraznila zalihe.

“Išla sam s jednog kraja grada na drugi i nikako da nađem duboke cipele za sina”, kaže Jelena Živković, dodajući da i ono što im odgovara, nema brojeva.

Prodavci na pitanja kada će popuniti rafove novim zalihama, odgovaraju da nisu očekivali ovolike padavine, pa nisu nabavili dovoljne količine. Oni, koji su magacine ipak obezbedili na vreme kažu, da i koliko god da trebuju, ode brzo.

Izvor: Večernje novosti

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *