9:52 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / BHRT PRED TUŽBOM

BHRT PRED TUŽBOM

Sarajevo – Evropska radiodifuzna unija (EBU) pokrenuće pravni postupak protiv BHRT-a zbog višemilionskog duga.

20170130222531_228430

Na takav razvoj situacije upozorila je generalna direktorica EBU Ingrid Deltenre u dopisu koji će sutra razmatrati članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Deltenre je podsjetila da je EBU zbog krize u finansiranju javnog servisa uveo sankcije trećeg reda, što znači da BHRT više nije u mogućnosti da prima usluge od EBU, uključujući i vijesti, razmjenu muzike i pristup sportskim pravilima.

– Učinili smo sve što smo mogli da bismo pomogli BHRT-u tokom posljednjih deset godina tako što smo reprogramirali dugove, ali rezultat toga je da nam trenutno duguju više od šest miliona švajcarskih franaka – kazala je Deltenre.

Podsjetila je i da su u duhu solidarnosti i sa željom da podrže javni servis, BHRT-u prošle godine uprkos dugovima odobrili pravo prenosa Evropskog prvenstva u fudbalu.

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović naglasio je nedavno da dug te medijske kuće prema BHRT-u, na osnovu preuzetih sadržaja putem EBU, nije nijedan odsto i da entitetski emiteri nisu učestvovali u stvaranju toga duga.

 

IZVOR-GLAS SRPSKE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *