11:32 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIH / BICIKLISTIČKI KARAVAN PROŠAO KROZ BIJELJINU

BICIKLISTIČKI KARAVAN PROŠAO KROZ BIJELJINU

Jubilarna deseta biciklističkia trka ,,Beograd – Banjaluka, na kojoj je učestvovalo 130 biciklista iz 18 zemalja svijeta, završnicu svoje prve etape imala je u našem gradu. Njen pobjednik je Ukrajinac Vitalij Buts koji je dionicu od Beograda do Bijeljine dužine 132 kilometra, prevezao u vremenu dva sata 39 minuta i 38 sekundi, vozeći prosječnom brzinom 49,6 km/h.

BICIKLISTI-300x200

Međunarodna biciklistička trka „Beograd – Banjaluka“ startovala je u subotu sa Trga Republike u prestonici Srbije. Trku je počelo 108 takmičara iz 18 zemalja, koji voze za 19 timova. Prva dionica vožena je od Beograda, preko Obrenovca i Šapca. Biciklisti su bez zaustavljanja i kontrole prešli granični prelaz Pavlovića most, što je još jedan pokazatelj od kakvog je značaja ova manifestacije za države i gradove kroz koje prolazi.
Pobjednik prve etape, koja je svoj cilj imala u Bijeljini, je Ukrajinac Vits Buts, član ekipe Kols.

Drugog dana, u nedjelju, karavan desete Međunarodne bicikističke trke krenuo je iz Teslića a takmičari su odvezli oko 185 kilometara, a redom su obišlii Tešanj, Doboj, Derventu, Prnjavor i Laktaše, te su okončali vožnju kružnom trkom kroz Banjaluku (40 km).

Trka „Beograd – Banjaluka“ održava se od 2007. godine. S obzirom da se nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke unije (UCI), kvalifikaciona je za Olimpijske igre. Tako je bilo 2008. godine za Peking, odnosno četiri godine kasnije za London, a i ovogodišnja trka „viza“ je za Rio de Žaneiro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *