10:26 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / BIJELJINA / BIJELJINA PORUČILA „SNEŽANA NISI SAMA“

BIJELJINA PORUČILA „SNEŽANA NISI SAMA“

U Bijeljini je sinoć održan humanitarni koncert za pomoć u liječenju dvadesetčetvorogodišnje Snežane Puhalo, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koja čeka transplantaciju jetre na klinici u Padovi.

20170314215721_417307

„Za spas života naše koleginice potrebno je skupiti 85.000 evra, ne računajući troškove za pregled, nalaze prije transplantacije, postoperativne terapije, kontrolu i druge prateće troškove“, rekla je novinarima Ivana Glišić, apsolvent na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, koji je organizator humanitarnog koncerta „Snežana, nisi sama“.

Ona je navela da je Snežani na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu ustanovljena ciroza jetre, koja upućuje na Vilsonovu bolest i da je jedina nada ove mlade djevojke transplantacija jetre.

Snežana Puhalo se već nalazi u Italiji i na 15. je mjestu na listi čekanja za transplantaciju jetre.

Organizacijom koncerta, koji je održan u prepunoj sali Centra za kulturu „Semberija“ koordinirao je dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević i profesor Desanka Trakilović.

Učesnici koncerta večeras su bili Verica Pejić, Sergej i Nera Skeledžija iz Novog Sada, Srpsko kulturno umjetničko društvo „Prosvjeta“ iz Brčkog, ansambl „Bisernica“ i Dječiji hor iz Bijeljine, Kamerni orkestar muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Srpsko pjevačko društvo „Srbadija“, studenti Pravnog fakulteta, LJubo Škiljević iz Bijeljine i hor Pedagoškog fakulteta u Bijeljine.

Cijena ulaznice bila je tri KM, a prikupljeni novac biće uplaćen na žiro račun koji je otvoren za ovu humanitarnu akciju na ime Snežane Puhalo kod NLB banke Banjaluka, u KM: 562-006-81086626-27 i devizni /IBAN: BA395620068137887951 – SWIFT BIC RAZBBA22.

U apelu koji je za spas Snežane Puhalo ranije uputila opština Kalinovik navodi se, između ostalog, da je ostala bez majke u sedmoj godini, te da od njene petočlane porodice, koja živi na selu i u kojoj je jedino brat zaposlen, nije moguće očekivati da može obezbijediti sredstva ni u minimalnom iznosu.

IZVOR-AGENCIJE

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *