15:03 , понедељак , 23 април 2018
Početna / BIJELJINA / BIJELJINA: PREDUZETE MJERE DA ŠTO VIŠE DOMAĆINSTAVA PLAĆA ODVOZ SMEĆA

BIJELJINA: PREDUZETE MJERE DA ŠTO VIŠE DOMAĆINSTAVA PLAĆA ODVOZ SMEĆA

Bijeljinski Komunalac, u saradnji sa Komunalnom policijom i gradskim Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove preduzeli su mjere da bi što više domaćinstava plaćalo odvoz smeća.
placanje smecaAkcija je dala rezultate – tokom ovog mjeseca ugovore sa dva preduzeća koja odvoze smeće potpisalo je preko 600 seoskih domaćinstava.
Na poziv Komunalne policije dnevno se odazove pedesetak mještana iz Trnjaka, Dvorova, Brodca koji do sada nisu plaćali odvoz smeća. Veliki broj njih živi i radi van Bijeljine i povremeno dolaze u porodične kuće, ali spremni su, kažu, da ispune svoje obaveze.
„Nisam bila registrovana, jer nisam bila živjela tu. Nemam mnogo smeća, ali vidjeću sad šta budu rekli pošto živim sama i polovično tu živim“, rekla je Milena Krstić iz Brodca.
Komunalna policija reaguje po prijavama “Komunalca “ i preduzeća “Dule trans“ koji odvoze smeće. Za one koji se ne odazovu na poziv predviđene su i kazne.
„Prekršajni nalog iznosi 100 maraka, a poslije toga se izdaje rješenje da u roku osam dana potpišu ugovor sa firmom koja je ovlaštena za odvoz komunalnog otpada, ako i to ne urade slijedi prekršajni nalog od 400 maraka“, izjavio je Ratomir Draganić iz Komunalne policije.
Zahvaljujući aprilskoj akciji, Komunalac je do sada potpisao ugovor sa 400 novih korisnika. Trenutno smeće odvoze iz 24. 600 domaćinstava i mjesečno prikupe oko 2. 100 tona otpada.
„Računam da ćemo u narednom periodu odnosno u roku od mjesec do dva mejseca ćemo povećati broj korisnika, odnosno fizičkih lica za 1500 novih korisnika“, kađe Milenko Vićanović iz Komunalca.
Povećanjem broja korisnika – smanjiće se i broj divljih deponija .“U narednom periodu će svi biti u evidenciji i na taj način ćemo ukloniti divlje deponije i riješiti taj problem nečistoća i divljih deponija koje se stvaraju“,dodao je Draganić.
Nova uprava “Komunalca“ stopirala je i planirano poskupljenje odvoza smeća za 20 odsto jer će povećanjem broja korisnika povećati i prihode koji su za prva tri mjeseca veći za 10.000 maraka.

Izvor: RTRS

Foto: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *