9:56 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / BIJELJINA: PRIHOD OD TURIZMA VEĆI OD 16 MILIONA KM

BIJELJINA: PRIHOD OD TURIZMA VEĆI OD 16 MILIONA KM

Bijeljina je od turizma u prošloj godini zaradila 16,3 miliona KM, podaci su Turističke organizacije grada.U 2013. godini prihod od ugostiteljsko-turističke djelatnosti u Bijeljini bio je 15,9 miliona KM. 

Bijeljina turizamBroj dolazaka turista u grad isti je u protekle dvije godine, ali je manji broj ostvarenih noćenja kojih je 2014. godine bilo oko 40.000, a godinu ranije oko 44.000. 

Turistički radnici podsjećaju da zbog katastrofalne poplave u maju nisu održane manifestacije Drinska regata i Umjetnička kolonija Brodac, koje tradicionalno privlače znatan broj gostiju u Semberiju. 

Za ovu godinu u Turističkoj organizaciji Bijeljina planiraju izradu android aplikacije i razvoj internet portala za bržu dostupnost podataka zainteresovanim turistima. 

Prošle godine najviše gostiju je, kao i ranije, odsjedalo u turističkom kompleksu Etno-sela „Stanišići“ i u hotelu „Drina Minerva“ u centru grada. 

Najbrojniji turisti koji su posjetili Bijeljinu prošle godine su iz Srbije, oko 50 odsto, Slovenije oko 12 odsto, Hrvatske oko 10 odsto, iz Austrije 10 odsto, Švajcarske i NJemačke oko osam odsto i turisti iz Italije i Crne Gore oko šest odsto. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *