9:44 , ponedeljak , 11 decembar 2017
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ŠTA KAŽE MINISTAR O NOVIM AUTOMOBILIMA….

ŠTA KAŽE MINISTAR O NOVIM AUTOMOBILIMA….

Ministarstvo trgovine i turizma RS drugi put ovog ljeta obnovilo je svoj vozni park.

Vlada_default

Prije mjesec i po dana ovo ministarstvo nabavilo je tri automobila od skoro 115 hiljada maraka, a sada su kupljena još dva nova automobila, koja zajedno koštaju 95 hiljada maraka.

Ministar Predrag Gluhaković nabavke je opravdao lošim stanjem u kojem su automobili koje ministartstvo već posjeduje.

„Nabavka se odnosi na kupovinu jednog putničkog i jednog teretnog automobila, namijenjenih za ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa RS i objekata koji opslužuju od Istočnog Sarajeva do Banjaluke. Putem javne licitacije, jedno putničko vozilo je prodato i još jedno je u procesu prodaje, kao vozila koja su korišćena deset godina, i čije održavanje iziskuje velike troškove“, kažu iz Ministarstva trgovine i turizma RS za ATV.

U Banjaluci je u utorak održan protest „Zatvori škole, kupi audi“, organizovan u znak bunta protiv ministra prosvjete i kulture RS Dane Maleševića koji je donio odluku o zatvaranju 15 škola u RS, a istovremeno nabavio novi „audi“ od 115.000 KM.

Organizacija „Restart Srpska“ i političari koji su ih podržali najavili su novi protest krajem ovog mjeseca upravo zbog nabavki u „Gluhakovićevom“ ministarstvu.

 

IZVOR-MONDO.BA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *