0:55 , понедељак , 10 децембар 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / BJELICA: GOVEDARICA JE ZA MENE PREDSJEDNIK U OSTAVCI

BJELICA: GOVEDARICA JE ZA MENE PREDSJEDNIK U OSTAVCI

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke Milovan Bjelica rekao je da će Glavni odbor SDS-a sljedeće sedmice odrediti datum održavanja vanredne skupštine na kojoj će biti riječi o unutarstranačkim izborima i lošem izbornom rezultatu ove stranke.

Bjelica je, u našem političkom magazinu Pečat, podsjetio da je Regionalni odbor SDS sarajevsko-romanijske regije na jučerašnjoj sjednici jednoglasno zatražio što hitnije održavanje vanrednih stranačkih izbora zbog loših rezultata stranke na opštim izborima.

„Mora se utvrditi odgovornost za loš izborni rezultat i u kojem pravcu ide SDS, te smjernice daljeg rada „, rekao je on.

Bjelica je podsjetio na predizborno obećanje lidera SDS-a Vukote Govedarice, rekavši da sadašnje stranačko rukovodstvo treba da podnese ostavke.

„Govedarica je rekao da će, ako pobijedi, biti predsjednik svih građana, a ako izgubi, svjestan odgovornosti koju snosi, da će podnijeti ostavku. Mi svi treba da podijelimo odgovornost, da se zahvalimo biračima za glasove koje su dali i da ustupimo mjesto drugima „, istakao je on i dodao da je Govedarica za njega predsjednik stranke u ostavci.

Bjelica smatra da sadašnje rukovodstvo SDS-a ne može provesti unutarstranačke izbore i da je potrebno formirati tim koji će to da uradi.

Govoreći o pozivu za zajedničko djelovanje srpskih predstavnika na nivou BiH, Bjelica je istakao da je Srpskoj potrebna stabilnost i da mora jedinstveno da nastupi u Sarajevu. U tom pogledu, kaže on, iz Beograda su stigli stavovi o približavanju i umanjivanju podjela, usmjereni ka jedinstvu i stabilnosti Republike Srpske.

„Ja sam nedavno razgovarao sa /predsjednikom Republike Srpske i novoizabranim srpskim članom Predsjedništva BiH/ Miloradom Dodikom i on je voljan za razgovore o pitanju zajedničkog djelovanja na nivou BiH, ali i u lokalnim zajednicama u kojima se osjeti potreba za saradnjom“,  rekao je Bjelica.

IZVOR (NN/rtrs.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *