10:19 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / VIJESTI / HRONIKA / BJELICA MUŽA ZADAVILA GOLIM RUKAMA

BJELICA MUŽA ZADAVILA GOLIM RUKAMA

Bjelica Bijelić (66) iz Banjaluke brutalno je pretukla i golim rukama udavila supruga Dušana Bijelića (86), pokazao je nalaz obdukcije.

20170406230314_233844

Zločin je počinila u utorak u njihovoj kući u ulici Vida Nježića u banjalučkom naselju Rebrovac, a uhapšena je isti dan. Prema nalazu obdukcije, osumnjičena je suprugu polomila rebra, kosti grudnog koša i nanijela višestruke povrede po glavi.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo tereti Bjelicu za ubistvo. Nakon saslušanja zatraženo je od Okružnog suda u Banjaluci da joj odredi pritvor.

Bijelićeva je na ročištu za određivanje pritvora negirala ubistvo.

– Nisam ga ubila, niti udavila. Umro je sam. Bolesna sam i invalid. On me pretukao i polomio kičmu – rekla je Bijelićeva na pitanje sudije da kaže šta se desilo.

Njen branilac Milan Petković istakao je da nema osnova za pritvor.

– Osumnjičena negira djelo za koje se tereti. Tužilaštvo nije ničim ni obrazložilo svoje sumnje i nema dokaza za optužbe. Postoje dokazi da je Dušan tukao i maltretirao Bjelicu i da je bio alkoholičar – rekao je Petković.

Zločin je otkriven u srijedu kada je osumnjičena Bjelica otišla kod komšinice i tražila rakiju rekavši „da joj je umro njen Dule“. Tada je rekla da je Dušan prethodnu noć pao tri puta sa kreveta usljed čega je preminuo. Međutim, kada je ta komšinica ušla u kuću šokirala se jer je Dušan ležao u lokvi krvi. Ubrzo je pozvana policija koja je posumnjala da je starac ubijen pa je Bjelica uhapšena. Većina komšija porodice Bijelić ispričale su da je Bjelica često pijana maltretirala i tukla muža.

– Tuča između njih počela je prije pet godina. Bjelica je često pila rakiju i pivo, a kad se napije tukla bi Dušana. Prije četiri mjeseca došao je u kuću jednog komšije i tražio da zove policiju, jer ga je Bjelica prebila – rekao je jedan od komšija Bijelića, koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da je Bjelica dosta krupnija od Dušana i da se on nekoliko puta bježeći od nje penjao čak i na drvo. Dušanu je to drugi brak, a on i Bjelica nisu imali djece.

Pritvor
Banjalučko Okružno tužilaštvo pritvor za Bjelicu Bijelić je predložilo zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke. Pritvor je predložen i iz razloga što se za ovo krivično djelo može izreći kazna zatvora duža od deset godina i zbog bojazni od narušavanja javnog reda i mira.

Izvor: Glassrpske.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *