9:51 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / BOBAR OSIGURANJE SE POKUŠAVA DOKAPITALIZOVATI NA BERZI

BOBAR OSIGURANJE SE POKUŠAVA DOKAPITALIZOVATI NA BERZI

„Bobar osiguranje“ Bijeljina pokušava VIII emisijom akcija prikupiti sedam miliona KM neophodnog kapitala.

prikaz (4)

Na osnovu odluke Skupštine akcionara raspisan je javni poziv za upis i uplatu običnih (redovnih) akcija javnom ponudom svim zainteresovanim investitorima, domaćim i stranim, pravnim i fizičkim licima.

Emituje se 70.000 običnih (redovnih) akcija, nominalne vrijednosti 100 KM po jednoj akciji, ukupne nominalne vrijednosti emisije u iznosu od 7.000.000 KM.

Akcije daju prava: pristupa pravnim aktima i drugim dokumentima i infromacijama Društva, pravo učešća u radu Skupštine akcionara, pravo glasa u Skupštini akcionara, pravo na isplatu dividende, pravo učešća u raspodjeli likvidacionog viška po likvidaciji Društva, a nakon isplate povjerilaca, pravo prečeg sticanja akcija iz novih emisija i zamjenjivih obveznica, pravo raspolaganja akcijama svih vrsta u skladu sa zakonom, te sva ostala prava utvrđena pozitivnim propisima.

Vlasnici akcija snosiće i rizik poslovanja Društva, srazmjerno visini sredstava uplaćenih po osnovu kupovine akcija. U javnom pozivu je navedeno da upis i uplata običnih (redovnih) akcija počinje u srijedu, 1. jula, a rok za korištenje prava preče kupovine je 15 dana od dana početka upisa i uplate.

Izvor: Capital.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *