1:52 , среда , 21 август 2019
Početna / SVIJET / BORIS NEMCOV STRAHOVAO OD PUTINA

BORIS NEMCOV STRAHOVAO OD PUTINA

Boris Nemcov, ruski opozicioni lider koji je sinoć ubijen u Moskvi, nedeljama je prije svoje smrti javno govorio o strahu da će ga ubiti Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Nemcov 1

Britanski “Indipendent” preneo je izjavu Nemcova koju je ovaj dao 10. februara za ruski sajt “Sobesednik” 10. februara.

– Bojim se da će me Putin ubiti. Verujem da je on pokrenuo rat u Ukrajini. Baš ga ne volim – rekao je tada Nemcov.  Njegovi prijatelji kazali su da je vođa opozicije primio anonimne pretnje smrću putem Interneta.

– Boris je s vremena na vrijeme primao prijetnje putem društvenih mreža…Boris je bio zabrinut. Govorio je da je ugrožen, ali nikad nije želio dodatnu zaštitu. “Ako žele da ubiju, ubiće“ – objašnjava Nemcovljev stav Ilja Jašin, opozicioni lider.

Istaknuti lider ruske opizicije, političar i biznismen Boris Nemcov (55), koji je ubijen prošle noći u centru Moskve, obavljao je više državnih funkcija tokom 90-ih godina, a zatim je postao oštri kritičar Vladimira Putina.

Moskovski dnevnik „Komerasant“ piše da je reč o jednom od najpozatijih ruskih političara u poslednjih 25 godina i da se prema njegovoj biografiji može ispratiti i istorija postsovjetske Rusije, a Bi Bi Si navodi da je bio glasni kritičar Putina, između ostalog i zbog Putinove politike prema Ukrajini, ekonomske situacije u zemlji, i navodne korupcije u vreme priprema za Olimpijadu u Sočiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *