8:08 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / BIJELJINA / BOŽIĆNI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE KORNELIJE STANKOVIĆ

BOŽIĆNI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE KORNELIJE STANKOVIĆ

Učenici Muzičke škole Kornelije Stanković iz Ugljevika održali su večeras tradicionalni Božićni koncert u bijeljinskom Centru za kulturu na kojem su se predstavili polaznici pripremnog odjeljenja, najmlađi hor, orkestar harmonika i solisti na harmonici i klaviru.

19716

Direktor Muzičke škole Slaviša Perić ocijenio je proteklu godinu kao veoma uspješnu, jer su učenici ove škole na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu osvojili nagrade i postigli zapažene rezultate.

Perić je rekao da škola ima 150 učenika na odsjecima harmonike i klavira

u Ugljeviku, Bijeljini i austrijskom Gracu.

„Jedina smo Muzička škola u kojoj učenici mogu da izučavaju narodnu tradicionalnu muziku i na taj način smo unaprijedili njeno izvođenje, jer djeca u najranijem uzrastu pravilno uče narodnu muziku koju nikada ne treba zanemariti“, istakao je Perić.

Prema njegovim riječima, učenici ove škole obogaćuju kulturni život regije i nastupaju na svim važnim događajima u zajednici.

Muzička škola „Kornelije Stanković“ organizator je i prestižnog festivala „Dani harmonike“ koji se održava u Ugljeviku.

„Festival u Ugljeviku dostigao je visoku reputaciju kao najmasovnije takmičenje kada je u pitanju akademska muzika i trenutno je to najprestižniji festival na Balkanu kada govorimo o odzivu takmičara i eminentnim imenima iz svijeta harmonike koji su koncertni izvođači, pedagozi ili ocjenjivači takmičara“, rekao je Perić.

 

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *