9:33 , понедељак , 25 јун 2018
Početna / BIJELJINA / “BRAKOLOMIJE” VEČERAS OTVARAJU POZORIŠNI FESTIVAL

“BRAKOLOMIJE” VEČERAS OTVARAJU POZORIŠNI FESTIVAL

Na pozorišnom festivalu “Dani komedije” koji će sutra biti otvoren u Bijeljini biće prikazano pet predstava pozorišta iz Srbije, Republike Srpske I Federacije BiH.

21995

Festival otvaraju „Brakolomije“ beogradske Agencije „Scena“, predstava urađena po motivima knjige Antonija Amuria u kojoj igraju Aleksandar Srećković-Kubura, Kalina Kovačević, Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović.

Naredne večeri publika će moći da uživa u predstavi „Podvala“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, autora Milovana Glišića, u režiji Đurđe Tešić.

U ovoj pozorišnoj komediji igraju Đorđe Marković, Dragoslav Medojević, Aleksandar Stojković, LJubiša Savanović, Dean Batoz, Zlatan Vidović, Goran Jokić, Bojan Kolopić, Slađana Zrnić, Snježana Stikić, Vedrana Mačković, Dragana Marić i Nataša Ivančević.

Narodno pozorište Tuzla će 29. marta u Bijeljini odigrati predstavu „Budala na večeri“ čiji je autor Francis Veber, režiser Midhat Kuljugić, a igraju Edis Žilić, Milenko Iliktorević, Remira Osmanović, Željka Marinić, Elvis Jahić, Mithat Kuljugić i Siniša Udovičić.

Teatar „Zvezdara“ iz Beograda će na „Danima komedije“ odigrati predstavu „Savršen kroj“ autora Vladimira Đurđevića u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović.

Ovogodišnji pozorišni festival u Bijeljini zatvoriće 31. marta predstava „Pidžama za šestoro“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke.

Autor predstave je Mark Kamoleti, reditelj Željko Stjepanović, a u predstavi igraju Boris Šavija, Dragana Marić, Anja Ilić, Snježana Mišić, Velimir Blanić i Zlatan Vidović.

Šesnaesti „Dani komedije“ u organizaciji Centra za kulturu Semberija u Bijeljini biće održani od 27. do 31. marta, ulaznica za predstavu je 10 KM, a cijena kompleta ulaznica je 40 KM.

IZVOR-INFOBIJELJINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *