5:35 , понедељак , 20 мај 2019
Početna / BIH / BRISEL ČEKA ODGOVORE NA DODATNA PITANJA IZ UPITNIKA

BRISEL ČEKA ODGOVORE NA DODATNA PITANJA IZ UPITNIKA

EU očekuje od BiH da uskoro dostavi odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije u okviru izrade mišljenja, rekla je za Srnu portparolka Delegacije EU u BiH Јamila Milović Halilović.

Ona je naglasila da bi ti odgovori i napredak u reformama doprinijeli približavanju Uniji BiH, koja je podnijela zahtjev za članstvo 2016. godine.

– Pitanja o članstvu u NATO-u, trebate uputiti NATO-u – rekla je Halilovićeva odgovarajući na pitanje da li je aktiviranje Akcionog plana za članstvo BiH u Sjeveroatlantskoj alijansi na bilo koji način vezana za evropske integracije, odnosno aspiracije za članstvo u EU.

Predsjedništvo BiH usvojilo je na sjednici 12. decembra zajedničku izjavu u kojoj se izražava opredijeljenost da do 31. decembra budu dostavljeni odgovori BiH na dodatna pitanja Evropske komisije u postupku pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Evropska komisija je 20. juna proslijedila 655 dodatnih pitanja na Upitnik sa ciljem pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Svrha dodatnih pitanja je da BiH pojasni inicijalnih 3.242 odgovora na Upitnik koji su u februaru predati predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Јunkeru.

IZVOR: AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *