6:12 , четвртак , 20 јун 2019
Početna / VIJESTI / BRITANSKI NAUČNIK TVRDI DA NJEGOVA ZAMENA ZA ALKOHOL PRUŽA UŽITAK OPIJANJA, ALI BEZ MAMURLUKA

BRITANSKI NAUČNIK TVRDI DA NJEGOVA ZAMENA ZA ALKOHOL PRUŽA UŽITAK OPIJANJA, ALI BEZ MAMURLUKA

Britanski naučnik Dejvid Nat već duže od jedne decenije radi na razvoju sintetičke zamene za alkohol, koju naziva Alkarel (Alcarelle).

On tvrdi da će to sintetičko piće „ljubiteljima kapljice“ moći da omogući uživanje u alkoholu, a da se pri tom neće javljati nikakve posledice, odnosno da neće biti mamurluka, oboljenja jetre ili karcinoma povezanih sa konzumiranjem velikih količina alkohola.

Alkoholna pića nam se čine kao relativno bezopasan i jednostavan način za opuštanje na zabavi i smirenje posle napornog radnog dana. Prekomerna konzumacija alkohola, međutim, dovodi do iscrpljenosti, mamurluka, bolesti srca, različitih karcinoma i, naravno, mogućne psihofizičke zavisnosti o alkoholu.

Nat veruje da će njegova sintetička formula delovati na organizam na takav način, da će negativne nuspojave biti izbegnute.

„Efekti alkohola su komplikovani, ali može da se cilja na delove mozga koje želite“, kaže Nat, koji sada radi na tome da obezbedi poznati efekat svog sintetičkog molekula alkohola, a da pritom spreči onoga koji pije da „pređe crtu“.

Njegov plan je da Alkarel bude piće koje neće imati nikakvo toksično dejstvo, čime će se sprečiti zdravstveni problemi, jer, naravno, niko ne želi mamurluk.

U cilju da proizvede svoj veštački alkohol i da proda svoju formulu destilerijama, Nat je pre tri godine osnovao startap kompaniju Alcarelle. Tada rekao da će sve potrebne testove završiti za pet godina.

IZVOR: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *