15:43 , субота , 23 март 2019
Početna / BIH / BUDŽET MINISTARSTVA PRAVDE RS PROBIJEN ZA 3,72 MILIONA

BUDŽET MINISTARSTVA PRAVDE RS PROBIJEN ZA 3,72 MILIONA

 Sporno zapošljavanje, nepoštivanje Zakona o javnim nabavkama i pogrešne evidencije koje su dovele do probijanja budžeta ključni su propusti zbog kojih su revizori dali mišljenje sa rezervom zbirnom finansijskom izvještaju Ministarstva pravde RS za prošlu godinu.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS objavila je izvještaj o sprovedenoj finansijskoj reviziji Ministarstva pravde čiji su sastavni dio i pojedinačni izvještaji kazneno-popravnih zavoda u RS. Većina uočenih nepravilnosti uočena je upravo u zatvorima. Izvršenje budžeta ministarstva i institucija pravosuđa za 2016. iskazano je u iznosu od 102,33 miliona KM, što je u okviru odobrenog okvira, ali su revizori dobili drugačiji zbir.

– Institucije pravosuđa stvorile su veće obaveze nego što je budžetom odobreno minimalno za 3,72 miliona KM – naveli su revizori.

U nekim zatvorima zapošljavanje nije bilo u skladu sa propisima, a pojedini radnici primljeni su bez raspisivanja javnog konkursa.

U Ministarstvu pravde kažu da su razmotrili izvještaj koji se odnosi na njih i još 52 institucije i da je uočen napredak u poslovanju i sproveden najveći dio ranijih preporuka.

Izvor: glassrpske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *