17:35 , уторак , 26 март 2019
Početna / ISTAKNUT / BUFON I ALEGRI PLATILI AVION ZA DOLAZAK NA SAHRANU ASTORIJU

BUFON I ALEGRI PLATILI AVION ZA DOLAZAK NA SAHRANU ASTORIJU

Prerana smrt fudbalera Fiorentine Davide Astorija nikoga nije ostavila ravnodušnim a najmanje legendarnog kapitena Juventusa Đanluiđi Bufona.

U početku je bila misterija,kako je delegacija Juventusa predvođena Bufonom,Alegrijem i Bepe Marotom stigla u četvrtak na sahranu,kada je veče prije u Londonu „Stara Dama“ igrala utakmicu sa Totenhemom u Ligi Šampiona.

Italijanski mediji su uspjeli doći do informacije da su Đanluiđi Bufon i Maks Alegri platili iz svojih džepova privatni avion do Firence koji je mogao primiti 12 osoba.Naime po završetku utakmice na Wembliju veliki Juventusov kapiten je u svlačionici okupio igrače i obavijestio ih, da svako ko želi ići na sahranu Astoriju treba da se pojavi u predvorju hotela u 04.30 časova ujutru,rekavši takođe da shvata koliki je to napor,budući da igrači žele spavati poslije napornog meča koji je Juventus dobio 2-1.

„La Nazionale“ takođe izvještava da je policija Firence predložila delegaciji Juventusa da uđe u baziliku Santa Kroće na zadnja vrata jer su navijači Viole njih 7000 bili ispred platoa i postojala je vjerovatnoća da bi se mogao desiti neki nemili događaj.

Bufon je taj prijedlog odbio i bio isključiv u zahtjevu da delegacija Juventusa uđe na glavni ulaz kako bi iskazala solidarnost sa žiteljima Firence.Navijači Fiorentine su takav potez znali da poštuju i gromoglasnim aplauzom su nagradili Bufona i ostale članove delegacije „Bjankonera“ na prilazu baziliki Santa Kroće,iako između dva kluba vlada velika netrpeljivost.

Izvor  RTV Slobomir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *