13:49 , недеља , 16 јун 2019
Početna / BIJELJINA / CENTAR ZA DJECU U RIZIKU IMAO 3.298 POSJETA

CENTAR ZA DJECU U RIZIKU IMAO 3.298 POSJETA

Usluge Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini u prošloj godini koristilo je 75 djece iz različitih kategorija, te je na taj način ostvareno 3.298 posjeta ovoj ustanovi, rečeno je Srni u ovom centru.
U ovoj ustanovi preciziraju da je održano 439 časova podrške u učenju, 175 različitih grupnih, kreativnih radionica, te 48 grupnih radionica psihosocijalne podrške i više od 450 časova individualnih razgovora sa djecom.

„Svrha njihovog upućivanja u Dnevni centar za djecu u riziku bila je da im se kroz organizovane i osmišljene programe pruži podrška i unaprijedi kvalitet života, da bi se što bolje integrisali u širu socijalnu sredinu“, navode u ovoj ustanovi, koja djeluje u okviru Centra za socijalni rad Bijeljina.

Aktivnosti koje su sprovođene u Dnevnom centru za djecu u riziku odvijane su kroz podršku u učenju za djecu koja imaju problem u savladavanju nastavnog plana i programa, a koju su uputile druge institucije.

Organizovani su individualni i grupni tretmani sa djecom u riziku, radno-okupacione, odnosno edukativne aktivnosti, koje podstiču razvoj, nova znanja i vještine, kao i prigodni kulturno-zabavni sadržaji i sportske aktivnosti.

U toku prošle godine, kada je Dnevni centar za djecu u riziku nastavio sa radom produžavanjem ugovora sa Alijansom „Franko Betoli“ za period 2017-2019. godina, stvoreni su uslovi za zapošljavanje radnika, a i volonteri su dali znatan doprinos radu ove ustanove.

Nastavljena je i saradnja sa osnovnim školama sa područja grada Bijeljina, Pedagoškim fakultetom iz Bijeljine i Filozofskim fakultetom u Tuzli, Odsjek za socijalni rad, u okviru koje je osam studenata obavilo praksu.

Usluge Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini koriste djeca sa društveno neprihvatljivim ponašanjem, sklona skitnji, bježanju, neposlušna, ometena porodičnim prilikama, kao i djeca iz razvedenih brakova i sa problemima u vaspitno-obrazovnom procesu.

Među njima su djeca koja teško prate nastavni proces, bježe sa nastave, ne poštuju autoritet, imaju veliki broj neopravdanih izostanaka, djeca pod starateljstvom, iz hraniteljskih porodica, sa problemima u adaptaciji na socijalnu sredinu, kao i djeca sa različitim problemima ličnosti.

IZVOR: SRNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *