8:02 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ČESTITKE POVODOM VELIKOG HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA BOŽIĆA

ČESTITKE POVODOM VELIKOG HRIŠĆANSKOG PRAZNIKA BOŽIĆA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom velikog hrišćanskog praznika Božića, uputio je najiskrenije čestitke Njegovoj Svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

bogomajka

“Želim vam da praznik Hristovog rođenja proslavite u miru, dobrom zdravlju i sreći nadahnuti plemenitim mislima i djelima koji simbolizuju ovaj najradosniji hrišćanski praznik.

U to ime i u toj nadi pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom Mir Božiji – Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Đokić čestitao Božić patrijarhu i vjernicima

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima i poželio da najradosniji praznik svima donese dobro zdravlje, uspjeh i napredak, te osnaži vjeru u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje.

„Neka ovaj veliki hrišćanski praznik posluži svima nama kao moralni i životni podstrek za stvaranje novih dobrih djela na ličnom i društvenom planu da bismo obezbijedili bolju budućnost generacijama koje dolaze iza nas, te život u miru, slobodi, vjeri i društvenom blagostanju“, poručio je Đokić.

On je istakao da je Božić praznik radovanja, rađanja, života i stvaranja, saopšteno je iz Socijalističke partije.

Đokić je, uz tradicionalni pozdrav „Mir Božiji, Hristos se rodi!“, patrijarhu Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima poželio da veliki hrišćanski praznik Hristovog rođenja dočekaju u miru, zdravlju i porodičnoj sreći, te u skladu sa svojim narodnim i vjerskim običajima i tradicijom.

Izvor: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *