16:47 , субота , 18 август 2018
Početna / BIH / CIJENE GORIVA U RS IDU JOŠ NIŽE

CIJENE GORIVA U RS IDU JOŠ NIŽE

Novi pad cijena nafte na svjetskom tržištu mogao bi, prema najavama trgovaca gorivom, da ponovo snizi cijene goriva i na domaćem tržištu.

prikaz (14)

Litar dizela, koji je prije dva dana bio 1,60 KM, od sutra bi trebao da košta 1,47 KM.

„Od četrvtka će u svim maloprodajnim objektima doći do sniženja cijena goriva od tri do pet feninga po litru“, rekli su iz „Krajina petrola“.

Na „Nešković“ pumpama kažu da su oni prije dva dana korigovali cijene, te da ne namjeravaju opet.

Drago Đukić, predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS, rekao je da je za očekivati da dođe do pojeftinjenja goriva u RS, s obzirom na to da su cijene nafte na svjetskom tržištu najniže u posljednjih desetak godina.

„Interesantno je da korekcije cijena nisu rađene kod onih proizvoda ili usluga kojima su značajniji ulazni elementi gorivo, nego se sve vrijeme vrši pritisak na distributere da umanjuju cijene“, rekao je Đukić, dodajući da je logičan slijed pojeftinjenje pekarskih proizvoda, gradskog prevoza i slično.

Ipak, takav scenario se još ne nazire, sudeći prema izjavama prevoznika.

Dejan Mijić, direktor banjalučkog „Autoprevoza“, ponavlja da prevoznici ne bježe od pojeftinjenja karata, ali samo ukoliko im grad razliku u cijeni namiri kroz subvencije. Iz Gradske uprave kažu da će danas zasjedati organi zaduženi za određivanje cijene karata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *