7:58 , среда , 14 новембар 2018
Početna / BIH / CIK PONIŠTIO IZBORE U STOCU

CIK PONIŠTIO IZBORE U STOCU

CIK BiH je na današnjoj sednici u Sarajevu doneo je odluku o poništavanju izbora u Stocu, prekinutih 2.oktobra, prošle godine, a u roku od 14 dana od pravosnažnosti odluke CIK mora raspisati izbore u Stocu.

6rJktkqTURBXy9jMjI1ZTBmOWNhNzc3ZmE2YTU2NDIyZGE1Yzk2M2M5OC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Rok za žalbu na ovu odluku je dva dana. Ranijom odlukom CIK koju je potvrdilo i Apelaciono veće Suda BiH s kandidatske liste za načelnika tog grada izbrisan je kandidat Salmir Kaplan.

Za odluku o poništavanju izbora u Stocu, glasala su četiri prisutna člana komisije, dok je svoj glas na ovu odluku telefonskim putem dao član CIK Branko Petrić.

Ahmet Šantić je glasao telefonskim putem, jer nije prisustvovao sednici, a bio je protiv odluke. Predsednik komisije smatra da je izbore trebalo poništiti na svim izbornim mestima u tom gradu uključujući i one mobilnih timova.

Podsećamo, izbori u Stocu poništeni su na 20 redovnih biračkih mesta. Za ponovne izbore u ovom gradu potrebno je oko 19.000 KM, a CIK će ova sredstva tražiti iz budžetske rezerve budžeta institucija BiH za ovu godinu.

CIK je doneo i odluku o imenovanju zamenskih članova Opštisnke izborne komisije Stolac. Za zamenskog predsednika OIK Stolac imenovan je Jozo Matić, a za zamenske članove Rifat Zlomužica i Predrag Šupljeglav.

Izvor: blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *