11:37 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / REGION / ČISTAČICA MORA DA POZNAJE MS OFFICE?!

ČISTAČICA MORA DA POZNAJE MS OFFICE?!

Hrvatska firma „Rimac Automobili“ izazvala je bes javnost ovih dana i to zbog oglasa za posao. Šta je izazvao problem? To što u ovoj kompaniji ujedno traže i čistačicu i sekretericu, pa ako treba i direktorovog asistenta, u jednoj osobi. I to prikriveno.

„Rimac Automobili“ objavili su da traže dopunu za 14 radnih mesta, među kojima je i mesto čistačice. I ništa ne bi bilo posebno interestantno u svemu tome, da se na odeljku gde se opisuju radne sposobnosti potrebne za ovo mesto ne nalaze neke veštine koje čistačici zaista nisu potrebne. I u opisu radnog mesta od buduće čistačice očekuje se da radi posao koji čistačice inače ne rade, kao što je javljanje na telefon, prijem stranki i ostale poslove koje bi direktor tražio. Posebno interesantna stavka je što je u oglasu za posao naglašeno da bi osoba koja konkuriše na radno mesto čistačice morala da poznaje MS Office i ima „komunkacijske veštine“.

12

Fejsbuk stranica „Otpor stoko“, koja je pokrenula je aferu u javnosti, prema potencijalnim poslodavcima bila više nego kritična. na njihove reče, na svom Fejsbuk profilu, odgovorio je i vlasnik firme Mate Rimac.
„ Ovo je jadno na toliko nivoa, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo. U zemlji koja se bori s nezaposlenima i odlivom ljudi, se pljuje po oglasima za radno mesto – po firmi koja u ovom trenutku ima 15 otvorenih konkursa i planira da zaposli preko 100 ljudi u ovoj godini – i to većinom za visokokvalifikovana radna mesta. Ova cela priča je toliko jadna da neću ulaziti u detalje – ali ova ‘gospoda’ nisu razmišljala da čistačice, na primer, trebaju da popišu materijal koji im treba i poslati mail u nabavku… Cele nedelje sam u Engleskoj po sastancima sa klijentima i onda se ‘moram’ sa ovakvim stvarima boriti i živcirati se oko toga. Ako će me jedna stvar ‘oterati’ iz Hrvatske… Ma, neću dalje… Ne zapošljavaš – ne valja. Zapošljavaš – opet nije dobro. Znam, glup sam što me ovakve stvari živciraju i što ovakvoj ‘gospodi’ pridajem pažnju“, napisao je Rimac.

Izvor: Blic

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *