15:34 , понедељак , 17 децембар 2018
Početna / DOMACI / ĆURČIĆ:NEMA PREDAJE DO SAMOG KRAJA

ĆURČIĆ:NEMA PREDAJE DO SAMOG KRAJA

Selektor Srbije Radovan Ćurčić uvjeren je da, uprkos lošem startu u kvalifikacijama, plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine nije nemoguća misija.

Čurčić

Ćurčić je takođe istakao da je prednost ‘Orlova’ upravo o tome što su ih mnogi već sada otpisali.

“Tako izgleda u ovom trenutku, međutim, nećemo se predavati do samog kraja. Sigurno je da možemo da se nosimo sa svim protivnicima u grupi, iako je situacija veoma teška”, rekao je Ćurčić.

Nikada nismo ispunili očekivanja kada su bila velika, sada je situacija malo drugačija, možemo da kažemo da smo otpisani i mislim da ćemo se bolje snalaziti u to situaciji”, dodao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, naredna kvalifikaciona utakmica sa Portugalom može u potpunosti da promeni tok kvalifikacija.

Bolje je što se nalazimo u ovakvoj situaciji nego da neko može da kaže da ćemo se sigurno kvalifikovati. Sada treba da budemo mirni, radimo najbolje što možemo i damo sve od sebe jer je nezahvalno davati garancije”, istakao je Ćurčić.

Ćurčić, koji je posle velikog uspeha sa mladom reprezentacijom i plasmana na Evropsko prvenstvo preko branioca titule Španije, nasledio Dika Advokata na kormilu A tima, kaže da mu je ukazana velika čast.

Nije bilo puno vremena za razmišljanje, jer je situacija u tom trenutku bila veoma specifična. Savezu je trebalo rešenje veoma brzo i nekako bio je logičan sled da selektora mlade reprezentacije za utakmicu u Grčkoj prebace u A selekciju”, naveo je Ćurčić.

Na pitanje da li planira nova imena u nacionalnom timu selektor odgovara da svi koji dobrim igrama skeću pažnju konkurišu da se nađu na spisku od 23 imena.

Tri meseca su ispred nas, posebno će ključni da budu februar i mart kada ćemo proceniti formu igrača, a nadam se da će se pojaviti i neka ‘sveža krv’”, konstatovao je Ćurčić.

Selektor ne krije da ostaje žal što neće voditi mladu selekciju na Šampionatu ‘Starog kontinenta’ u Češkoj i najavljuje da će učiniti sve da pomogne nasledniku Mladenu Dodiću.

Evropsko prvenstvo za mlade je prestižno nadmetanje i veliki izazov. Dve godine smo proveli zajedno, uspostavili dobru hemiju između igrača i stručnog štaba što je doprinelo da postignemo dobar rezultat. Jasno je da A selekcija ima prioritet, ali imam dobru komunikaciju i učinićemo sve da mladi tim u Češkoj nastupi u najjačem sastavu. Dobra okolnost je što A reprezentacija tada neće imati obaveze i stručni štab mladih moći će da računa na sve igrače koji su im potrebni”, zaključio je Ćurčić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *