16:30 , уторак , 18 децембар 2018
Početna / BIH / CVIJANOVIĆ: VIDJETI DA LI JE OPOZICIJA PARTNER U STRATEŠKIM PITANJIMA

CVIJANOVIĆ: VIDJETI DA LI JE OPOZICIJA PARTNER U STRATEŠKIM PITANJIMA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je potrebno da se vidi da li je opozicija u Narodnoj skupštini partner vlasti u strateškim pitanjima za Srpsku.
Ona kaže da je ogromna razlika između odluke o sprovođenju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH i bilo kojeg drugog akta koji se donosi u Narodnoj skupštini Srpske. 

000
„Od donošenja te odluke prije dvije-tri godine desile su se najmanje dvije stvari. Prva je da je opozicija u Srpskoj, na nesreću ovog naroda, vlast na nivou BiH, te da se ne mogu sprovesti određene stvari ako nisu dio ove priče“, rekla je Cvijanovićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na sjednici, na kojoj se razmatra prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, Cvijanovićeva je naglasila da je druga važna stvar činjenica da je opozicija već pokušala da obezvrijedi jedan referendum, koji su nazivali „Dodikovim“.

„Riječ je o referendumu o Danu Republike koji je opozicija obezvrijedila time što su se funkcioneri SDS-a hvalili da nisu izašli da glasaju i da neće izađi da glasaju, čime su doveli građane u zabludu, nastojeći da to prikažu kao jedno obično izborno pitanje“, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da referendum nije obično izborno pitanje, već pravo za koje se Srpska zalaže i smatra da treba da uživa podršku svih, ali da opozicija u Srpskoj ne smije da podrži referendum.

Cvijanovićeva je podsjetila da su opozicione stranke u Srpskoj priču o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH pominjale kao potrebu vlasti da zaustavi istrage protiv pojedinaca iz Republike Srpske, a da se nisu zapitali šta o tome misle ljudi koji su bili direktno pod udarom istog tog Suda i Tužilaštva.

 

Izvor: Agencija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *