3:00 , nedelja , 19 novembar 2017
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / CVIJANOVIĆEVA U VAŠINGTONU NA MOLITVENOM DORUČKU

CVIJANOVIĆEVA U VAŠINGTONU NA MOLITVENOM DORUČKU

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović boravi u službenoj posjeti SAD, gdje će danas prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku čiji je domaćin predsjednik SAD Donald Tramp.

095971

Nacionalni molitveni doručak se tradicionalno održava prvog četvrtka u februaru, a prisustvuju mu predstavnici američke administracije, Kongresa, diplomatskog kora, te predstavnici svjetske ekonomske i političke elite.

Cvijanovićeva je juče, u okviru posjete Vašingtonu, učestvovala na svečanom međunarodnom ručku /International Luncheon/ na kojem su učestvovali brojni državnici, diplomate, osobe iz javnog i političkog života iz cijelog svijeta, a međunarodnim zvanicama su se na prisustvu ovom događaju zahvalili senatori Marko Rubio /Marco Rubio/ i Ejmi Klobučar /Amy Klobuchar/.

Prisutnima se obratio i predsjednik Parlamenta Izraela Јuli-Јoel Edelštajn.

Cilj ovog skupa, koji je održan u vašingtonskom hotelu „Hilton“, je okupljanje uticajnih ličnosti iz političkog i javnog života u međunarodnim okvirima, te uspostavljanje ličnih kontakata i unapređenje međunarodne saradnje i komunikacije.

Cvijanovićeva je istakla da je veoma važno da se u neposrednim kontaktima sa uticajnim ličnostima u SAD i svijetu istakne položaj i uloga Republike Srpske, što predstavlja potvrdu njenog ustavnog i političkog pozicioniranja u okviru BiH.

Cvijanovićeva će, osim na „“International Luncheon“, učestvovati i na „Balkan luncheon leadership“ koji se održava u okviru ovogodišnjeg 65. molitvenog doručka.

Premijerka Srpske sastaće se i sa uspješnim mladim ljudima srpskog porijekla, koji žive i rade u SAD, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Tradicionalnom molitvenom doručku na poziv američke administracije prisustvovaće i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Grujičić je ranije rekao Srni da je počastvovan ovim pozivom i da će ovo putovanje pokušati da iskoristi za uspostavljanje određenih veza za podsticaj ulaganja i ekonomski oporavak i razvoj Srebrenice, otvaranje radnih mjesta i poboljšanje standarda građana i uslova života u ovom mjestu.

 

IZVOR-RTRS

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *