5:58 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REGION / DAČIĆ: DINAMIKA PREGOVORA SA EU NIJE ZADOVOLJAVAJUĆA

DAČIĆ: DINAMIKA PREGOVORA SA EU NIJE ZADOVOLJAVAJUĆA

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da dinamika pregovora Srbije sa Evropskom unijom (EU) nije zadovoljavajuća.

Beograd, 2.januara 2014. - Premijer Srbije Ivica Dacic porucio je danas da vanredeni parlamentarni izbori nisu prioritet, ali da to ne znaci da se plasi izbora, jer i ako ih bude, smatra da ce time biti "zapecacena sudbina opozicionih stranaka". Dacic je novinarima rekao da tema izbora nije aktuelna i ponovio da se prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vucic i on slazu da izbori nisu prioritet i da to nije na dnevnom redu, a da li ce biti promenjen odnos politickih snaga to je za neku kasniju raspravu. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr

„Imamo stručan tim, reforme se sprovode, ali pitanja političke prirode kao mač stoje nad našom glavom“, rekao je Dačić za televiziju Pink i precizirao da se to pre svega odnosi na odnose Beograda i Prištine.

On je rekao da od Srbije niko nije tražio da prekine odnose s Kinom i Rusijom, ali jeste da u procesu evropskih integracija Srbija treba da usaglasi spoljnu politiku s politikom EU.

Dačić je rekao da uskladjivanje sa spoljnom politikom EU u nekim segmentima nije u skladu sa interesima Srbije, poput uvodjena sankcija Rusiji.

Govoreći o poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i navode da ta poseta neće „doneti poene“ Srbiji u EU, Dačić je rekao da se Srbija dosta žrtvovala za Evropu.

„Kada su Turci krenuli na Evropu, mi smo ratovali sa njima, imali smo Kosovski boj, izginuli tamo na Kosovu, branili smo Peštu i Beč, a oni su na kraju priznali Kosovo. Neka vode oni svoje bitke i borbe“, rekao je Dačić.

 

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *