8:00 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / SVIJET / BRATSKI SAVEZ: DAN JEDINSTVA RUSIJE I BJELORUSIJE

BRATSKI SAVEZ: DAN JEDINSTVA RUSIJE I BJELORUSIJE

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Bjelorusije Aleksandra Lukašenku Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije, navodi se na sajtu Kremlja.

RUSU objavljenom tekstu na sajtu ruskog predsednika ističu se veliki rezultati integracione saradnje dvije zemlje u različitim sferama. Osim toga, Putin je naglasio da je savez država potreban i ruskom i bjeloruskom narodu.
Po mišljenju ruskog predsjednika, tokom 20 godina Rusija i Belorusija su se naoružale iskustvom koje pomaže da se nađu odgovori na sva pitanja.
Juče je Lukašenko čestitao Putinu Dan jedinstva i izrazio nadu da će Minsk i Moskva nastaviti integracije na bazi jednakosti.
I predsjednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev čestitao je bjeloruskom kolegi Andreju Kobjakovu Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije. On je naglasio da dvije zemlje povezuje „poseban, potvrđen tokom vremena, bratski i partnerski odnos“.
Dmitrij Medvedev, kao i predsjednik Rusije Vladimir Putin, istakao je visoki nivo integracije dveju zemalja. U telegramu se navodi i da odluke o aktuelnim pitanjima u okviru Evroazijskog ekonomskog saveza omogućavaju da se osigura dalji razvoj uzajamno korisne praktične kooperacije u različitim sferama.
„Realizuju se veliki ekonomski, infrastrukturni, industrijski i humanitarni projekti. Vodi se aktivan dijalog na liniji poslovnih krugova i javnih organizacija““ smatra Dmitrij Medvedev.
Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije obilježava se 2. aprila i posvećen je formiranju saveza država 2. aprila 1996. godine.
Izvor: Sputnjik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *