0:02 , недеља , 18 август 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DAN ZA GLASANJE U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE

DAN ZA GLASANJE U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti sjednicu, glasanjem o apsolviranim tačkama dnevnog reda.

Skupština je sinoć razmotrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici koji predviđa pružanje zaštite žrtvi nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i stvaranje uslova za sprečavanje ponavljanja tih slučaja.

Obrazlažući ovaj nacrt zakona u parlamentu Srpske, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović rekla je da se ovim zakonskim rješenjem žrtvi nasilja u porodici obezbjeđuje neophodna zaštita u vidu izricanja hitnih mjera, te da se u narednom periodu od 30 dana mogu izreći i zaštitne mjere kojima se obezbjeđuje produženje te zaštite.

Prethodno je razmotren Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.

Skupština je razmotrila i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o oružju i municiji kojim se dodatno ukidaju administrativne barijere kada je riječ o uslovima za nabavljanje oružja.

Poslanici su ranije razmotrili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim se, između ostalog, definiše odgovornost za prekršaje ugostitelja kao preduzetnika, preciznije propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definiše novi prekršaj „neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira“.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će naknadno biti određen termin nastavka četvrte redovne sjednice.

 

IZVOR-ATV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *