18:02 , петак , 24 мај 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DANAS KOMEMORATIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SREBRENICA

DANAS KOMEMORATIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SREBRENICA

U Kulturnom centru Srebrenica danas će biti održana komemorativna sjednica Skupštine opštine, na kojoj će odbornici odati počast svim nevino nastradalim stanovnicima ove lokalne zajednice u posljednjem ratu.
Iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske najavljeno je da će komemorativnoj sjednici prisustvovati resorni ministar Milenko Savanović.

057225
Komemorativna sjednica biće održana u Kulturnom centru sa početkom u 11.00 časova.

Savanović će prethodno, u 10.30 časova, sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem posjetiti spomen-sobu poginulim borcima i položiti cvijeće.

Odbornici su prije 10 godina zaključili da su u ovoj opštini stradali pripadnici bošnjačkog i srpskog, ali i ostalih naroda, i od tada se svake godine 10. jula održava komemorativna sjednica lokalnog parlamenta i odaje pošta svim nastradalim Srebreničanima.

Osim odbornika, kao i svake godine, očekuje se da komemorativnoj sjednici prisustvuju predstavnici političkog, kulturnog i privrednog života ove opštine, nevladinog sektora i međunarodnih organizacija.

U Srebrenici su 11. i 12. jul proglašeni neradnim danima i u opštini će raditi samo matična služba.

Na putevima srednjeg Podrinja u naredna tri dana dolaziće do privremene izmjene režima saobraćaja i na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava.

 

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *