Dane komedije otvoriće „Hor bečkih dečaka“, predstava Agencije „Jugoart“ iz Beograda u kojoj igraju Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković i Irfan Mensur.

U najavi se navodi da je riječ o tragikomediji o ostarjelim zemljacima u tuđini koji rade na crno i trude se da prežive.

Drugog dana festivala biće prikazan „Istočni anđeo“, predstava beogradske Agencije „Scena“, urnebesna komedija o aktuelnim pitanjima na goruće teme današnjice.

Kroz hipotetičke situacije u kojima su glavni akteri poznate ličnosti iz srpske istorije, između ostalog, čuće se šta Marko Kraljević misli o evropskom putu Srbije i da li bi i Knez Mihailo htio u Evropu.

U predstavi igraju LJiljana Stjepanović, LJiljana Lašić i Stevan Piale.

„Malo blago“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke na repertoaru je 28. marta sa pričom o putu ka sreći i generacijskom jazu kroz ispovijesti tri žene koje igraju Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Bažičković.

Predstava „Frenki i DŽoni“, u kojoj nastupaju beogradski glumci Sloboda Mićalović i Igor Đorđević biće pred bijeljinskom publikom pretposljednjeg dana festivala.

Glavni junaci su dvoje usamljenih sredovječnih ljudi – nesigurna konobarica Frenki i kuvar DŽoni koji je upravo izašao iz zatvora. Prije dvije i po decenije snimljen je i istoimeni film sa Mišel Pfajfer i Al Paćinom u glavnim ulogama.

Dane komedije 30. marta zatvara predstava „Udaj se muški“ Teatra „Ispad“ iz Beograda čija je okosnica domaći mentalitet prikazan kroz organizaciju jedne svadbe.

U predstavi igraju Snežana Savić, Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Miloš Đorđević i Ratko Tankosić.

Predstave se igraju od 20.00 časova u Centru za kulturu „Semberija“, a cijena ulaznice je 10 KM.

Izvor: Agencije