4:28 , субота , 23 јун 2018
Početna / BIH / DANAS U SARAJEVU SAMIT ZEMALJA ZAPADNOG BALKANA

DANAS U SARAJEVU SAMIT ZEMALJA ZAPADNOG BALKANA

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić biće domaćin samita premijera zapadnog Balkana koji će danas biti održan u Sarajevu s ciljem približavanja zemalja regiona EU i razgovora o regionalnim projektima koji se odnose na saobraćajnu i energetsku infrastrukturu, te saradnju u oblastima mladih i obrazovanja.

01
Prema programu, u 11.00 časova u holu zgrade zajedničkih institucija BiH planiran je doček premijera iz regiona i zajedničko fotografisanje, nakon čega će u 11.30 časova Zvizdić održati pozdravni govor u Plavoj sali.

Za 14.00 časova zakazana je konferencija za novinare na kojoj će govoriti predsjedavajući Savjeta ministara BiH, komesar za evropsku politiku susjedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han i ministar spoljnih poslova Italije Angelino Alfano.

Za medije će u 15.30 časova biti otvorena i dodjela diploma za državne službenika, u okviru projekta „EU-zapadni Balkan: Regionalni program razmjene državnih službenika“, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Na samitu će učestvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče stigao u Sarajevo, gdje su ga na aerodromu dočekali ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Vučić je po dolasku u Sarajevo sinoć rekao da je važno da se razgovara, jer to smiruje tenzije u regionu, što je svima neophodno.

Na samitu će, osim Vučića, učestvovati i premijeri Makedonije Emil Dimitrijev, Crne Gore Duško Marković, samoproglašenog Kosova Isa Mustafa, te premijer Albanije Edi Rama.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *