5:56 , среда , 14 новембар 2018
Početna / VIJESTI / MUZIKA / DESET ZEMALJA IDE U VELIKO FINALE EVROVIZIJE

DESET ZEMALJA IDE U VELIKO FINALE EVROVIZIJE

U prvom polufinalu takmičilo se 18, ali je mesta u finalu bilo samo za deset najboljih.

преузимање

U velikom finalu takmičiće se: Moldavija, Azarbejdžan, Grčka, Švedska, Portugalija, Poljska, Jermenija, Australija, Kipar i Belgija.

Letonska predstavnica Trijana Park, zatvorila je prvo polufinalno veče pesmom „Line“.

Jermenska pop zvezda, Arcvik, pevala je brzu pesmu „Fly With Me“, a nakon nje je na scenu izašao slovenački predstavnik, Omar naber, koji je pevao baladu „On My Way“.

Češka predstavica Martina Barta, ostavila je bez daha fanove Evrovizije, emotivnom interpretacijom pesme „My Turn“, a nakon nje je na scenu izašao kiparski predstavnik, Hovig, koji je pevao pesmu „Gravity“.

Bend „Sanstrouk Projekt“ predstavljao je Moldaviju pesmom „Hey mamma!“, dok je za Island pevala njihova najveća zvezda Svala.

Prava euforija se desila kada je na binu izašla zgodna Kašja Moš, poljska predstavnica, koja je otpevala pesmu „Flashlight“.

Portugalac Slvador Sobral otpevao je baladu „Amar Pelos Dois“ i evrovizijsku publiku preneo u neko setnije raspoloženje, ali je Grkinja Demi uspela da razdrma publiku brzom pesmom „This is love“.

Nakon Crne Gore, nastupio je predstavnica Finske, mlada Norma Džon, koja je pevala pesmu „Blackbird“, a nakon nje predstavnica Azejrbedžana, koja je podigla publiku na noge, spektakularnim scenskim nastupom. Ajzerbejdžanka Dihaj predstavila je svoju zemlju pesmom „Skeletons“.

Šesti po redu nastupio je Slavko Kalezić, predstavnik Crne Gore, koji je pevao pesmu „Space“, a nastup je „začinio“ kontroverznim scenskim nastupom. Slavka su izviždali fanovi Evrovizije, a tokom nastupa, Slavko je skinuo suknju i ostao u pantalonama sa šljokicama i lancima , a kada je završio poručio. „Majko, volim te“.

Autralijski predstavnik Azaja, ima samo 17 godina, a kako je otkrio prvi put je u Evropi. Pevao je pesmu „Don’t Come Easy“,

i odmah podigao publiku na noge.

Ove godine, Srbiju će predstavljati mlada pevačica Tijana Bogićević, koja će pevati pesmu „In Too Deep“, a njen nastup publika će imati priliku da gleda u drugoj polufinalnoj večeri, koje je na programu u četvrtak 11. maja.

A deset najboljih pesama iz obe grupe takmičiće se u finalu u subotu, gde će im se pridružiti i predstavnici zemalja „velike petorke“ (Nemačka, Španija, Velika Britanija, Italija i Francuska), koje su uz domaćina takmičenja, imaju direktan plasman u finale.

 

IZVOR-BLIC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *